En röd blogg utan tvekan

lördag 15 maj 2010

Miljö, målarfärg och medlemsmöte

Kanske har någon missat att miljöpartiet håller kongress i dagarna, jag har inte haft så mycket tid att sätta mig ner och följa det eftersom jag varit på medlemsmöte med länets partiföreningars styrelse halva dagen idag och ska ägna resten av kvällen åt att måla hallen.

Hur som helst så blev jag idag påmind om en kul grej som Mona sa på vår kongress förra veckan, hon sa att hon stod där med två gröna partier! Tidningarna skrev om hur MP får konkurrens från V och vi är förstås glada om folk kan se hur bra vår miljöpolitik faktiskt är. Det roliga i det hela var ju att Mona sa att det var två gröna partier och inte tre ;)

Vi tar ju ett riktigt grepp om miljö och energipoltiken, vi tror inte att vi kan fortsätta leva som vi gör utan vi måste börja lära oss att snåla på energin och ställa om till mer energieffektiv produktion och framförallt mindre konsumtion av energi. Vi kommer att få ungefär hur mycket påhopp som helst av den blå sidan för vår kilometerskatt och vår höjda bensinskatt men seriöst, det måste bli en förändring i hur man slösar med våra resurser och vi visar att vi tar ett riktigt grepp om miljön. Bensinskatten då... ja kör man som genomsnittet 1500mil per år så får man en ökad kostnad på 29 kr per månad första året och ytterligare 20 kr andra året. Är det verkligen någonting att skrika så högt om? Samtidigt kommer vi ju att se till att folk får sänkta avgifter till fack och a-kassa, och höja a-kassan till 90% så de som faktiskt lever på marginalerna och är bilberoende kommer ändå att få det bättre med vår politik. Den borgerliga sidan däremot pratar bara om hur viktigt det är med transporter och visar därmed tydligt att man prioriterar marknaden före miljön... någon som är överraskad?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar