En röd blogg utan tvekan

tisdag 1 juni 2010

Ship to Gaza,

Stämningen när vänsterpartiets ordförandekonferens inleddes igår på Syninge kursgård var dämpad. Alla pratade och frågade om det som hände tidigt i måndags morse. Var det någon som hört något mer? vad ska hända nu? hur har det gått för de som uppgetts vara skadade? Var det verkligen på internationellt vatten? Man upplever sällan internationella händelser som får sådant genomslag att alla runt omkring upptas av det. De gånger jag upplevt detta är nog mordet på Palme och WTC attacken. Alla tre är lika otroliga, osannolika och omänskliga.

Nu befann jag mig i och för sig i en sådan krets av människor där sådant diskuteras men det är fortfarande min uppfattning att det som hände med skeppen utanför Israel är någonting som berört många. Och det ska det göra!

Ett land som begår sådana övergrepp på civilbefolkning och som dessutom har mage att attackera, skjuta ihjäl och kidnappa hjälparbetare ska ha mycket uppmärksamhet. Man har alltså överfallit och dödat människor som agerat i solidaritet med de fängslade människorna innanför den Israeliska muren.

Man kan tro att när en stat överfaller någon på internationellt vatten så ska detta omedelbart fördömas på alla möjliga tänkbara sätt men det ruskiga i detta är Sveriges utrikesminister Carl Bildts agerande och uttalande efter övergreppen. Inställningen är att vi ska vänta och se vad den oberoende utredningen kommer fram till och vad EU och FNs säkerhetsråd bestämmer sig för att göra. Vaddå? har Sverige ingen egen vilja? vi kan inte själva ta ställning? Vi kanske kan tänka oss att acceptera övervåld och brott mot de mänskliga rättigheterna om de andra väljer att göra det. Nej Carl Bildt. Vi kan vara ett föregångsland! Vi kan dra tillbaks vår attaché från Israel, vi kan kräva att Israels handelsavtal med EU rivs upp, och vi  kan kräva att Israel stoppar blockaden av Gaza och tillåter hjälpsändningar med mediciner och mat att komma fram. Vi behöver inte vänta på en utredning för att se att det som Israel gör i Gaza är helt åt skogen. Det är tillräckligt för att stoppa handel med dessa krigshetsande, våldsälskande satans mördare.

Bojkotta israel!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Eller tidningsartiklar:
http://www.dn.se/nyheter/varlden/irlandskt-fartyg-pa-vag-mot-gaza-1.1115299

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar