En röd blogg utan tvekan

torsdag 22 mars 2012

Sänkta löner - inte för Nordeas vd!

Sitter och skriker ut min vrede framför Aktuellts 21-sändning där Annie Lööf debatterar sänkta ingångslöner och där Nordeas VD lyckas få ytterligare en eventuell bonus på 10 miljoner! Regeringens arbetslinje har under de senaste åren lett till en lägre sysselsättning altså en högre arbetslöshet:



Samtidigt tvingas de som jobbar jobba hur mycket som helst då övertiden ökar och de sjuka stängs ute från alla former av drägligt liv i utförsäkringskaruseller och FAS 3 slaveri.

Kanske är det så att folk inte tror att det finns några alternativ, EU som bland annat är på gång att bestämma att Sverige ska försämra sitt smittskydd i djurhållningen. eller som tvingar våra teleoperatörer att hålla koll på vem vi ringer eller var vi surfar genom datalagringsdirektivet. EU och marknaden ställer krav och påverkar inte bara på Sveriges regering utan på dig och mig. Men måste det verkligen vara så?

I det Sverige jag vill vara med och bygga efter valet 2014 finns det en fördelningspolitik där vi ser till att arbeta för att minska klyftorna mellan Nordeas VD och de som just tar sina stapplande första steg på arbetsmarknaden. Jag vill också vara med och bygga ett samhälle som vilar på andra värden än marknadens, EU's och storföretagens där svensk djurhållning får fortsätta vara bra och där vi kan prata med varandra utan avlyssning från pappa staten. Kanske kan vi bygga ett samhälle där människor ser vikten av att ha en vård och omsorg som bygger på människors behov av just vård och omsorg, där de sjukaste får den bästa vården, kanske kan vi få människor att se att vi alla vinner på att hjälpas åt och ta hand om varandra och att den som tjänar mycket pengar faktiskt har en större möjlighet att hjälpa den som halkat ut ur systemet på grund av sjukdom. Visst kan de som sliter och arbetar övertid istället för att umgås med vänner och familj dela med sig av jobben och samtidigt bli lyckligare människor genom en 6-timmars arbetsdagsreform?!

Nu orkar jag inte med mer dumheter från Alliansen och storkapitalet, nu är det dags att börja säga ifrån och jobba för en Valseger med stort V 2014.

1 kommentar:

  1. En kvinna i Eksjö27 september 2012 kl. 00:49

    Ska man tro detta? I så fall håller jag med om.

    SvaraRadera